Jabra lanserer AI-drevet taleforbedringsløsning

13. september 2024 | Aktuelt
Jabra Engage AI Female Office Agent Large 5000px RBG 300dpi

Nye Jabra ClearSpeech er en AI-drevet løsning som fjerner uønsket støy for at ansatte som jobber i kontaktsentre skal få en bedre og klarere lydopplevelse.

På Kokstad finner du rundt 350 virksomheter i alle størrelser og bransjer, blant annet bergenskontoret til Jabra, det danske selskapet som tilbyr lyd-, video- og samarbeidsløsninger. Nye Jabra ClearSpeech lanseres som en integrert del av Engage AI, en tonebasert programvare der en virtuell «coach» gir ansatte veiledning og samtaleanalyse i sanntid. ClearSpeech er utviklet for å hjelpe brukere å fokusere på det som virkelig betyr noe – kundesamtalen, i stedet for gjentakelser og feil. Ved å forbedre tale i den andre enden og fjerne bakgrunnsstøy, forstår hodesettbrukere bedre hva som blir sagt.

Å komme til kjernen av kontaktsentersamtaler

Lydkvaliteten i kontaktsentre har stor innvirkning på nøkkeltall som kundeopplevelse og gjennomsnittlig håndteringstid. Bakgrunnsstøy hindrer faktisk 76 prosent* av interaksjonene, noe som forårsaker frustrasjon på begge sider av samtalen. Forbedring av lydkvaliteten som kommer fra den andre parten i en samtale kan redusere gjennomsnittlig håndteringstid med mer enn 30 prosent* ettersom tydelig kommunikasjon minimerer behovet for repetisjon.

Jabra har analysert 1,5 millioner samtaler og funnet ut at 2/3** av den fjerne lyden er ikke-tale. I tillegg viste en annen undersøkelse at 69 prosent*** av kontaktsenteransatte mener at støy påvirker deres velvære negativt, noe som øker den kognitive belastningen og reduserer samtaletilfredsheten. Jabra ClearSpeech ble spesielt designet basert på slike data for å redusere disse faktorene gjennom teknologi av høy kvalitet, som igjen bidrar til å redusere ansatteslitasje og til slutt spare kostnader.

Optimalisering av samtaler med AI-taleforbedring og støydemping

Jabra ClearSpeech er en AI-taleforbedring og støydemper som forbedrer ansattes velvære og motivasjon ved å fjerne fjernstøy fordi den er «lært» å skille mellom tale og ikke-tale, for eksempel ekko, musikk fra radioen i bakgrunnen, bjeffende hunder eller trafikk. Funksjonen vil være tilgjengelig direkte i Engage AI Voice Coaching Software. Det vil forbedre både ansatteopplevelsen og vise at med bedre lyd vil AI også forbedre tale-til-tekst-nøyaktigheten.

Jabra ønsker å gi ansatte full kontroll over samtalekvaliteten gjennom den nye funksjon kombinert med et Jabra-headset, noe som forbedrer ansattes velvære, produktivitet og generelle komfort.

– Vi har analysert millioner av samtaler; Kvaliteten på en samtale kan bare være så god som det svakeste ledd hvis den «andre siden» ringer fra et travelt gatehjørne, en dårlig forbindelse eller mens vedkommende kjører bil og lytter til radio, vil samtalen uunngåelig bli påvirket av disse forholdene. Og det er det Jabra ClearSpeech kan hjelpe deg med. Å legge til rette for klar tale gjennom teknologien vår er et stort fokus for Jabra, som vi jobber veldig hardt med, spesielt ettersom stemme blir stadig viktigere når det gjelder AI-meldinger, sier Anders Hvelplund, SVP for Headsets BU Enterprise i Jabra.

Jabra ClearSpeech vil være tilgjengelig i alle markeder og vil fungere med alle Jabra-hodesett. Engage 40- og Engage 50 II-brukere har mulighet til å styre Clearspeech direkte på maskinvaren gjennom kontrollenheter.

Jabra ClearSpeech er tilgjengelig i dag via en gratis oppgradering for nåværende Engage AI-kunder.

* Topp 30 % av samtalene vs resten når det gjelder MOS-poengsum.

** Jabras proprietære forskningsdatasett.

*** Studie rapportert av CCMA UK og IRIS audio.

 

Aktuelt