Gaselle-vinner ser store vekstmuligheter

11. mars 2022 | Aktuelt, Profiler
Foto_Connector_Ledelse II

Connector Subsea Solutions (CSS) har hatt en omsetningsvekst på 1005 prosent de siste fire årene og er kåret til Årets gasellebedrift 2021 region vest av Dagens Næringsliv. Fra hovedkontoret på Kokstad ser selskapet fortsatt store vekstmuligheter.

Siden oppstarten i 2002 har CSS vokst til å bli verdens største aktør på skjøting og sveising av rørledninger på opptil 3000 meters dyp. Selskapet utvikler også utstyret som trengs for å utføre disse dypvannsoperasjonene.

– Vi er den eneste aktøren i verden med nødvendig erfaring og utstyr til denne typen avanserte dypvannsoperasjoner. Det har gitt oss en veldig sterk posisjon i bransjen, sier Ivar Hanson, CEO i CSS.

Jobber for verdens største selskaper
CSS har flere av verdens største oljeselskaper på kundelisten og omsatte for nesten 200 millioner i 2020, godt og vel en dobling fra året før. Driftsresultatet ble 67 millioner.

– Nøkkelfaktorene til den raske veksten er fleksibiliteten vår til å skifte retning, fremskynde prosjekter og ta raske avgjørelser. I tillegg håndterer vi prosjekter fra konseptfase til installasjon, sier Hanson.

Selskapet har hovedkontor i Kokstadflaten 17 og kontorer i Leeds, Birmingham, Brasil, Bosnia og Kroatia. Hovedtyngden av utviklings- og engineeringkapasitet er ved hovedkontoret på Kokstad, men selskapet har ansatt kapasiteter ved alle lokasjoner, fullintegrert alle enheter og investert i gode verktøy for å kunne jobbe i prosjekter uavhengig av lokasjon.

– Dette betyr at vi setter sammen prosjektteam ganske uavhengig av hvor de fysisk sitter. Dermed kan vi optimalisere kompetanseprofilen til teamene for å levere en best mulig løsning til kundene våre, forteller Hanson.

CSS sysselsetter for tiden 85 ansatte, og medarbeiderinvolvering og et inkluderende arbeidsmiljø er DNA-et i selskapet.

– Ingeniørene er med fra konseptfasen og helt til installasjonen er ferdig på havbunnen. Vi kommer også raskt i gang med prosjekter fordi det er korte beslutningsveier, forklarer Hanson.

– Kokstad gir synergieffekter
CSS har hatt tilhold på Kokstad helt siden etableringen i 2002.

– Kokstad gir oss synergieffekter fordi mange av aktørene vi samarbeider med også er lokalisert her. Området er dessuten bynært og har fått bedre tilgjengelighet via vei og kollektivtilbud de siste årene, forteller Ivar Hanson.

Kokstad er bergensregionens største og kanskje viktigste næringsområde, med 10 000 ansatte i 350 virksomheter i en rekke ulike bransjer. Sentralt plassert i en av Bergens raskest voksende bydeler, lett tilgjengelig med bil, sykkel og kollektivt, og med et økende servicetilbud – er området godt rigget for videre utvikling og vekst.

Betydelige vekstplaner
Rigget for vekst er også CSS. En vekstmulighet selskapet jobber med er å tilby beredskapsutstyr lokalisert i Bergen som kan flys ut til oljefelter verden over. Selskapet har alltid satset på lettvektsversjoner av det som vanligvis er svært stort og tungt utstyr. Lettvektsversjonene kan nå flys ut til oljefelt verden over ved behov for reparasjoner.

– På den måten kan CSS tilby kundene et ‘lavterskel’ beredskapssystem hvor kostnaden og investeringen til disse systemene deles på mange og man oppnår et ‘sambruk’ av veldig dyrt utstyr. Dette reduserer kostnaden for alle, sier Hanson.

CSS har investert 50 MNOK i utstyr og er nå i en fase hvor tjenestene lanseres overfor operatører verden over.

– Kokstads umiddelbare nærhet til flyplassen er en stor fordel. Den gir oss kortere responstid og lavere fraktkostnader, sier Hanson.

CSS har mål om å omsette for en halv milliard innen tre år.

– Mens mange aktører valgte å skalere ned under pandemien, fortsatte vi å investere i mennesker og teknologi. Det har gjort oss godt posisjonert for ytterligere vekst, og vi ser store muligheter innenfor flere områder, avslutter Ivar Hanson.

Aktuelt